Follow Me ^_^

Friday, March 05, 2010

Tips Elak MLM

Tips untuk Mengelakan diri dari menyertai MLM :

1. cakap dengan mereka, "aku hidup dah tak lama dah"...
2. kalau baik sket cakap " terima kasih je la ye..saya tiada masa"
3. Atau bagi tahu mereka, "Saya Tidak Berminat, dan selesa dengan hidup Sekarang"
4. Tak pun cakap macam ni.."ah..malas la..p la cari orang lain"
5. ha..tak pun Selepas dia explain...korang minta pnjam duet dr dia..haha
6. kalau nak wat gaya sempoi ckp mcm ni.. "eh..ye ye je ko ni..sama je skrip ko dgn yang lain2..korang mmg dah rancangkan..hehe..td aku tgk video kat youtube..diorg tunjuk cara2 physcology untuk paksa org beli barang..sama la mcm ko buat...hahah..."

p/s : selalunya mereka akan buat muke kesian dan ada juga yang buat muka confident..tunjukan2 check2 dan sebagainya..itulah sebahagian taktik2 mereka untuk membuat marketing..janganlah mudah terpengaruh...aku tidak mengatakan mereka salah..cuma bagi yang tidak berminat..janganlah libatkan diri..kerana ianya akan memabazirkan wang anda..

itu Semua adalah strategi mereka untuk membuat marketing..it's normal..cuma, kita sebagai yang berhak membuat keputusan, mestilah lebih bijak dari mereka sekiranya tidak berminat dengan MLM ini..Tunjukan kepada mereka apa yang kita rasa secara terbuka, jangan hanya simpan didalam hati, lepas dah labur duit baru nak bebel2..

4 comments:

samanosuke_04 said...

kalo teknik yang aku slalu guna aku tanya sampai diorang letih, pastue tetiba buat2 ader hal.. ngahahhaha!

pinkygurl said...

ak paling benci MLM bodo nie..pastu bile diowang ajak ak masok utk tambah pendapatan berlipat2 kali ganda konon nya..ak akan cakap camni

"laa..nape nek kene cari owang lau ko dah kaye n dapat banyak duet.."???

"ak dah selesa ngan kehdpan ak skang nie..tak macam korang..hutang keliling pinggang"

hahahahaha.....

mindbreaking said...

bagus btl r tips ni...blh gak wat swan babi masa dia tgh closing...

anita said...

Tak semuanya mlm tu tak bagus...contohnyer mlm syariah hpa..Alhamdullilah telah menguasai pasaran globalisasi.InsyaAllah setiap sen yg kita belanjakan akan memperkukuhkan lg kekuatan umat Islam dgn pemberian zakat.Kita sebagai umat Islam wajib menyokong serta berusaha memartabatkan produk halal orang muslim.Bukan saja hpa malah produk2 halal muslim yg lain..Jadi meletakkan semua mlm tak bagus adalah tidak benar sama sekali..

Anda Mungkin Meminat Post ini Juga :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...